Vrste meda

Naše najčešće vrste meda:

Sjedište naše firme je u Europi, u Hrvatskoj koja se još uvijek s punim pravom i ponosom može pohvaliti s raznolikom, čistom te još uvijek nezagađenom prirodom. Poznata je i po raznolikošću vrsta vrlo cjenjenog u svijetu meda i to upravo zbog svojih bogatih livada, šuma i različitih klimatskih uvjeta, kontinentalnih, brdsko planinskih i mediteranskih.

Evo da ovdje ukratko opišemo neke od najčešćih vrsta meda koje se mogu pronaći u Hrvatskoj odnosno u našoj ponudi:

Cvjetni [proljetni] med: Simfonija je voćnih okusa i aroma. Cvjetni med, poznat i kao proljetni med ili med iz proljetnog cvijeća, jedinstvena je i omiljena vrsta meda u Hrvatskoj. Proizvodi se tijekom ranog proljeća.

Acacia Honey Ovaj vrlo svijetli med poznat je po kristalno bistroći i vrlo blagom, gotovo neutralnom okusu. Dobar je izbor za one koji ne vole vrlo slatki med koji mjesecima držite li ga na sobnoj temperaturi ne kristalizira.

Lipovi med: Ovaj med je svijetle boje, s nježnim cvjetnim aromom i blagim, slatkim okusom. Poznat je po svojim ublažavajućim svojstvima za kašalj i želučane probleme.

Chestnut Honey: Tamni naziva se još i dragulj hrvatskih pčelinjaka. Kestenov med (med od kestena) zauzima posebno mjesto među hrvatskim vrstama meda. Cijenjen je zbog svog izrazito jedinstvenih karakteristika, kako po izgledu i aromi, tako i po okusu i potencijalnim zdravstvenim prednostima. Zbog svoje specifične arome koristi se u receptima kolača poput medenjaka i sl.

Livadni med: Dar s neba u svakom pčelinjaku. Livadni med je jedan od najčešćih vrsta meda u Hrvatskoj, a cijenjen je zbog svog ukusa, bogatstva i mnogobrojnih koristi.

Šumski med [medljika]: Ovaj vrlo tamni med ima izrazito jak, kompleksan okus koji odražava snagu prirode koja se nalazi samo u šumi. Ima veću koncentraciju antioksidanata u usporedbi s tzv. ‘lakšim’ medovima.

Goldenrod Honey: Obično ima tamno jantarno do crvenkastu boju. Okusi su mu raznoliki i mogu se opisati kao bogati i aromatični: S jakim cvjetnim aromama i slatkim, ponekad s trpkim nijansama. Pomalo je blago pikantan, a neki ga opisuju kao da je s primjesom mentola. Zbog prisutnih tanina, može imati blago trpki okus.

Demo Title

Demo Description


Introducing your First Popup.
Customize text and design to perfectly suit your needs and preferences.

This will close in 20 seconds

en_USEnglish