Ocat od meda staro je narodno prirodno blago za zdravlje i ljepotu
Ocat od meda, poznat u javnosti i kao medni ocat, fascinantan je proizvod koji se dobiva fermentacijom meda. Ovaj fermentirani eliksir koristio se od davnina u narodnoj medicini u kojoj se octu od meda pripisuju ljekovita, pa čak i afrodizijačka svojstva. Ocat od meda bogat je enzimima, probioticima i antioksidansima, što ga čini dragocjenim dodatkom u prehrani i njezi.
Prednosti upotrebe octa od meda:
Zdravlje: Ocat od meda poboljšava probavu, jača imunološki sustav, reguliše tjelesnu težinu i detoksificira organizam. Također je poznat po svojim protuupalnim i antibakterijskim svojstvima.
Ljepota: Ocat od meda koristi se kao tonik za lice, njeguje kosu i nokte, ublažava akne i ekcem. Njegova bogata hranjiva svojstva revitaliziraju i njeguju kožu.
Kuhanje: Ocat od meda daje jedinstven okus salatama, umacima i marinadama. Također se može koristiti kao prirodni konzervans i zamjena za klasični ocat.
Kako koristiti naš ocat od meda:
Za zdravlje: Pijte 1-2 žlice razrijeđene octa od meda u vodi dnevno. Dodajte ga u smuti ili salatu.
Za ljepotu: Koristite ocat od meda kao tonik za lice, miješajući ga s vodom u omjeru 1:1. Naručite našu masku za kosu s octom od meda i kokosovim uljem.
Za kuhanje: Dodajte ocat od meda u salate, umake, marinade i preljeve. Koristite ga za konzerviranje zimnice – povrća i voća.
Savjet: Ocat od meda može se koristiti i lokalno, ali pazite da ne dođe u dodir s očima. Ako imate zdravstvenih problema, konzultirajte se s liječnikom prije upotrebe octa od meda. Bee Power ocat od meda je potpuno prirodni i koristan proizvod koji nudi mnoštvo prednosti za zdravlje i ljepotu. Uključite ga u svoju prehranu i rutinu njege i osjetite snagu prirode osjetite značenje naših Bee Power proizvoda!
Kako proizvodimo ocat od meda:
Posude koje koristimo za proizvodnju octa su isključivo od prehrambene inox ambalaže, moraju biti čiste i stelirizirane. Od probranih vrsti meda iz naše stalne ponude prvo prema tradicionalnoj recepturi proizvedemo medno vino na način da med u određenom omjeru razrijedimo mekom izvorskom vodom neupitne kvalitete što se utvrđuje laboratorijskom analizom. Za uspješnu proizvodnju octa od meda trebamo kvalitetan med i kvalitetnu vodu sa što manje minerala. Kuhanjem dobijemo bazu za medno vino iz koje kasnije nastaje specifičan i prepoznatljiv ocat od meda.
Sam proces proizvodnje octa od meda je dugotrajan i zahtjeva strpljenje i preciznost u radu, a za njega su potrebni specifični uvjeti proizvodnje. Nakon prirodne fermentacije, dobiveni ocat se cijedi kroz steriliziranu gazu u novu steriliziranu inox posudu gdje se ostavlja da u kontroliranim uvjetima ‘odmara’ bar godinu dana kako bi se dobivena tekućina, naš budući ocat od meda, sjedinio kako mednim okusom tako i specifičnom bojom. Ocat od meda zahtjeva specifične uvjete skladištenja bez prisustva drugih namirnica. Skladištimo naš ocat od meda na hladnom (oko 17 stupnjeva celzija i tamnom mjestu bez doticaja sunčeve svjetlosti.